Gipsplaten schilderen

Het verven van gipsplaten gaat het eenvoudigst met een roller van schapenvacht en latex- of structuurverf. Wanneer je de gipsplaten een kleurtje geeft met latex moet je eerst de schroefgaten en de naden plamuren of kitten. Gebruik je structuurverf om je gipsplaten te schilderen kan dit achterwege gelaten worden. Het structuurmateriaal in de verf verdoezelt alle oneffenheden.

GIPSPLATEN SCHILDERENHet afwerken van de gipsplaten

Vul met het vulmiddel alle naden en schroefgaten. Wil je de naden gedeeltelijk zichtbaar houden vul je ze half met een overschilderbare kit. Als je de naden en schroefgaten hebt afgewerkt schuur je de plamuurplekken lichtjes op. Sommige gipsplaten zijn voorzien van een voorstrijklaag opdat de gipsplaat minder zal zuigen. Indien deze hechtlaag er niet opzit moet je voordat je de gipsplaten gaat schilderen hem eerst zelf aanbrengen.

Aanbrengen van de kleur

Voor de eerste verflaag verdun je de latex met 10%. Voorkom pluizen van je vachtroller door deze eerst goed met verf te verzadigen en uit te drukken op het verfrooster. Na het drogen van de eerste laag breng je de tweede laag latex onverdund aan. Begin bij het gipsplaten schilderen altijd eerst met de randen en werk van daaruit naar het midden.

Kies voor een kleur die past bij de ruimte en het meubilair dat je in de ruimte hebt staan. Check bijvoorbeeld een interieur-blog zoals StijlBloem.nl bijvoorbeeld waar je zeker leuke inspiratie kan opdoen ivm kleurenkeuzes en verfopties!

gipsplaten schilderen foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *