Gipsplaten plafond afwerken

Een gipsplaten plafond afwerken

Het afwerken van een gipsplaten plafond kan op twee manieren. Je kan je gipsplaten plafond afwerken met een complete stuklaag of door alleen de naden en de schroefgaten te behandelen als je het wilt latexen.

Gipsplaten Plafond

Plafond voorbereiden voor latex

Je kan de naden zichtbaar te laten of ze helemaal wegwerken. Wanneer je ze zichtbaar laat kan je overschilderbare acrylkit gebruikten. Schroefgaten vul je op met plamuur. Wil je de naden compleet wegwerken vul je ze met een nadenvuller. Na het drogen schuur je de oneffenheden weg en plak je de naden af met nadenband. Het gipsplaten plafond afwerken doe je tenslotte door een voorstrijklaag aan te brengen die je 24 uur laat drogen. Hij is nu klaar om te latexen.

Plafond voorzien van een pleisterlaag

Naden afplakken met gewapende nadenband en een hechtlaag voor stuk aanbrengen. Laat deze 24 uur drogen. Een gipsplaten plafond afwerken met stuk doe je door de specie in een draaiende beweging naar alle kanten gelijkmatig aan te brengen. Laat de laag half opdrogen en egaliseer hem met een speciale schuurspons. Ga er hierna, voor een gladder eindresultaat, nog een keer met een natte spaan overheen.

Let goed op!

Let goed op. Het is belangrijk dat je je plafond goed afwerkt en voorziet van de juiste verf. Je brandverzekeraar kan je bepaalde eisen stellen, en te dunne platen of platen die slecht behandeld zijn kunnen voor problemen zorgen als er brand zou ontstaan in je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *